NL - FashionChick Blog - Je eigen haute couture lingerie

Broeken en BH’s; dat zijn voor mij de lastigste kledingstukken om te kopen. Vooral bij spijkerbroeken ben ik altijd op zoek naar de perfecte combinatie van lengte, beenbreedte, taillewijdte en een geweldige bil! En bij BH’s, where to start... Ontzettend lastig om een mooi exemplaar te vinden met een goede pasvorm, de juiste cups en zonder knellingen, losse stukken of snijdende bandjes. Eigenlijk is het ook niet gek want meer dan 90% van alle kleding, en dus ook lingerie, die wij kopen zijn confectieproducten. Wat inhoudt dat het om gestandaardiseerde maten en massaproductie gaat. Best vreemd als je denkt dat geen lichaam of paar borsten hetzelfde is! 

De mooiste mode zonder schuldgevoel
Als conscious shopper en design liefhebber ben ik altijd op zoek naar de mooiste mode, zonder schuldgevoel. Zo struin ik Vestiaire collective en The next closet af voor prachtige tweedehands items en heb ik Marktplaats alerts aanstaan voor als stukken van mijn favoriete merken / designers worden aangeboden. Maar tweedehands lingerie. Nee bedankt. Gelukkig zijn er steeds meer mooie duurzame lingerie labels, zoals bijvoorbeeld Under ProtectionAnekdot of Naja, maar pasvorm dat blijft, duurzaam of niet, lastig!  

DIY: Lingerie workshops
Daar heeft Nederlandse designer Natalie de Koning een oplossing voor gevonden. Zij organiseert een aantal keer per jaar lingerie workshops waarbij je zelf leert om je eigen lingerie set te maken! In zes workshops van twee uur word je door Natalie zelf begeleid en ontwikkel je je eigen bralette met bijpassende slip of string. Je kunt kiezen uit verschillende materialen zoals kant, gaas, satijn, fluweel en andere rekbare materialen en kan natuurlijk ook je eigen afwerking uitkiezen, zoals bijvoorbeeld het type sluiting. Zo maak je met Natalie jouw eigen couture lingerie in de allermooiste designs en helemaal op maat! Ik ben fan! Nu alleen de broeken nog! 

Know your fashion! Haute couture betekent letterlijk hoge naaikunst en is de term voor op maat gemaakte kleding. Tegenwoordig dragen wij voor 90% confectiekleding en in sommige gevallen prêt-à-porter. Confectie en prêt-à-porter worden in standaard maten geleverd. Het verschil is dat confectie over massaproductie gaat en prêt-à-porter(ready-to-wear) oftewel klaar om te dragen, naar het model van de ontwerper is gemaakt. Zo hebben veel couturiers ook een prêt-à-porter lijn.

Holly Syrett